New London Road

A beautiful Victorian Town House gets a new sleeping area.

Boasting beautiful proportions and original detailing, this stunning Victorian Town House already had a lot in it's favour. However, an additional loft bedroom, bathroom area was required. Set in a conservation area planning was extremely difficult and the permitted planning was smaller than expected but careful use of space and bespoke fittings and fixtures created a beautiful addition to this home. Full design concept required and project management of the whole build was supplied by Fiona Duke Interiors.

189_nlr_0025.jpg

photos by Jez Dickson photography

planning and building works

IMG_1142.jpg

Main Bathroom

On first view this room appeared extremely narrow and dark. One of the first things we changed was to make the obscure glass 'clear' as the house is surrounded by wonderful views. As you walk into the room your eye immediately now goes out to the horizon and has made the room feel twice as wide. Not only was this room quite narrow, but it also had quite a few quirky slopes which made planning where to put a shower quite difficult. In the end, we decided to reconfigure the walls by added a few stud walls and taking out an alcove on one elevation to make the room easier to design around. By adding the stud walls, we were able to use the void behind for neat storage within the shower. The clients wanted this room to feel very bright and uncluttered so we went for a simple white tile and laid it in herringbone style. By using the same colour grout, the pattern gives a wonderful texture to the walls but without feeling too busy. A marble floor with very large floor tiles gives an amazing seamless feel to what is quite a small floor space. A bespoke walnut vanity cabinet and pendant lighting really adds a touch of elegance to this relaxing fresh open space.

before shots and during

Kitchen | Diner

A complete overhaul of the layout of this 1930's semi-detached was needed to improve the living area on the ground floor. Originally two separate rooms, the wall between the dining room and kitchen was knocked through which instantly gave a more open plan feel and a better flow for the ground floor space. Adding bi-fold doors from the dining area into the garden enhanced the flow even more. By carefully zoning the kitchen area and dining area with key lighting, fixtures and fittings, the new open kitchen | diner now works brilliantly for a young growing family. Despite working to a tight budget, clever joinery enabled us to make an off the shelf kitchen more bespoke.  Incorporating wonderful wall finishes and key detailing into the design has made the end result individual and personal to the client. Fiona Duke Interiors provided full concept design, sourcing and project management.

photos by Fiona Walker-Arnott

initial mood board concepts

building work

kitchen before wall comes down

kitchen before wall comes down

Ensuite bathroom

Although the floor space of this ensuite appeared quite a good size, the room had quite a few 'quirky' slopes that made designing the layout slightly more challenging. Originally only housing a bath, the brief was to ensure we could accommodate a bath and shower. One of the first things we did was to change the obscure glass to clear glass to make the most of the wonderful views surrounding the house. This made an instant impact as the room suddenly became lighter. The slopes in the ceiling made the room feel a bit 'busy' with all the various horizontal and vertical lines so the key concept idea was to 'blur' the lines by removing all the coving and detailing and paint the walls and ceiling the same colour. The chosen colour was peignoir by Farrow and Ball which is a beautiful soft pink | grey hue. By doing this it has made the room look much bigger and brighter. The clients wanted quite a traditional design and quality brass fixtures and fittings. By reinstalling a fireplace in the room, this brought the whole scheme together. 

IMG_2212.jpg
IMG_2208.jpg
IMG_2197 2.jpg

before shots and during

Screen Shot 2017-07-14 at 12.03.56.png

Victorian Terrace goes high-end

A classic side return was added to this deceptively large Victorian Terrace to create a wonderful open plan kitchen, living and dining area. Careful zoning of each space was needed in this open plan area so that it would function best for a busy family. An additional loft area was also added which significantly increased the upstairs living areas. Design concepts and full project management for side extension and side return were supplied by Fiona Duke Interiors.

FullSizeRender.jpg
Screen Shot 2017-05-26 at 10.26.11.png

Photos by Rachael Smith

planning and building works

Scan 5.jpeg

Family kitchen | diner redesign

The core units of this kitchen were in good order and the granite worktop was sound so we created a concept around these. We removed some of the more dated top units, changed the extractor fan and handles and painted all the units. New pendant lighting was added and leather bar stools. The dining area was brought to life with wonderful wallpaper from Smink Things. Full design concept and project management was carried out by Fiona Duke Interiors.

IMG_5522.JPG
Screen Shot 2017-06-17 at 13.19.58.png

before images

17th Century Rectory

Set in stunning grounds, this beautiful 17th Century rectory is blessed with many original features, some of which are listed. Fiona Duke Interiors has been commissioned to redesign the entire rectory which consists of 7 bedrooms, 6 bathrooms and large ground reception areas. Given the beauty of the building, care and attention has been taken to ensure that each room design compliments the architectural features whilst also introducing fresh new designs to each space.

More photos to follow as this project is still ongoing

IMG_0102.jpg